Zij werd geboren te Pittem op 5 oktober 1927.
Zij sprak haar religieuze geloften uit bij de Zusters Dienstmaagden van Maria te Wingene op 16 april 1955. 

Zij ontving de ziekenzalving in voorbereiding tot haar laatste tocht naar de Heer.
Bijgestaan door het gebed van haar medezusters en familie is ze op 30 augustus 2022 zachtjes overleden in het Sint-Andriesziekenhuis te Tielt.

Op dinsdag 6 september 2022 om 10.30 uur, zullen wij van onze goede medezuster afscheid nemen tijdens de eucharistieviering in de parochiekerk Sint-Amandus, Kerkplein te Wingene.
De offergang geldt als begroeting.

De herdenkingsviering vanuit de geloofsgemeenschap voor zuster Maria Rosa gaat door op zondag 9 oktober 2022 om 10.30 uur.

Er is gelegenheid om zuster Maria Rosa een laatste groet te brengen in funerarium Deruddere, Beernemstraat 23c te Wingene (nabij zwembad De Alk) op donderdag, vrijdag van 17 uur tot 19 uur, zaterdag van 13.30 uur tot 14.30 uur en zondag van 10 uur tot 11 uur.

De 30 Gregoriaanse missen worden voor zuster Maria Rosa opgedragen bij de paters missionarissen van Afrika in Varsenare.

Bekijk de rouwbrief

Condoleren

Via onderstaand formulier kunt u uw condolering sturen naar de medezusters en familie van Zuster Maria Rosa Yde

* Verplicht veld
Hierbij geeft u toestemming dat wij uw persoonsgegevens gebruiken om de door u gewenste dienstverlening te realiseren. Uw persoonsgegevens worden enkel doorgegeven aan de nabestaanden van de betreffende overledene.