Uitvaartzorg Deruddere

In de trieste sfeer van een overlijden kan een waardig afscheid troost bieden aan familie en nabestaanden. Uitvaartzorg Deruddere is reeds 3 generaties lang een specialist en voortrekker van zeer verzorgde uitvaartbegeleiding. Wij zorgen voor een complete en discrete uitvaartverzorging waarbij de overledene centraal staat. U kan rekenen op een persoonlijke dienstverlening, grote luisterbereidheid en flexibele ingesteldheid. Wij doen steeds ons uiterste best om aan ieders wensen te voldoen, zodat u op gepaste wijze respectvol afscheid kunt nemen van uw dierbare. Wij staan ten dienste van de nabestaanden ongeacht de woonplaats of de plaats van overlijden.

Wij beschikken over een winkel met funerarium te Beernem en te Wingene. De winkels hebben een ruime keuze aan lijkkisten, bloemstukken, grote en kleine asurnes, asjuwelen, grafmonumenten,… Onze funeraria te Beernem en te Wingene beschikken over verschillende rouwkamers, waar u in alle sereniteit afscheid kunt nemen.

Contacteer ons

Steeds tot uw dienst, 24/24, 7 dagen per week: 050 78 86 33

Wellingstraat 113, 8730 Beernem · Beernemstraat 59, 8750 Wingene
Contacteer ons

Wat kunnen we voor u doen?

</p>
<h3>24u/24u tot uw dienst</h3>
<p>

24u/24u tot uw dienst

Volgens de Belgische wetgeving moet ieder overlijden door een geneesheer worden vastgesteld. Daarna komen wij de overledene ophalen. In samenspraak en met respect voor de laatste wensen van de overledene regelen en verzorgen wij de uitvaart met de nodige discretie en zorg.
</p>
<h3>Uitvaartzorg</h3>
<p>

Uitvaartzorg

Er zijn vele keuzes die moeten gemaakt worden. Wij helpen daarbij, zonder in uw plaats beslissingen te nemen. Wij zorgen er bovendien voor dat u zo veel mogelijk ontlast wordt van administratieve formaliteiten, wat op dit droevig moment van grote waarde is.

</p>
<h3>Funerarium</h3>
<p>

Funerarium

Wij zullen met de grootste zorg uw overledene verzorgen en aankleden. Ons funeraria te Beernem en te Wingene beschikken over verschillende rouwkamers, waar de overledenen worden opgebaard en elk afzonderlijk begroet kunnen worden tijdens de openingsuren.
</p>
<h3>Rouwdrukwerk</h3>
<p>

Rouwdrukwerk

Onze eigentijdse ontwerpen voor het rouwdrukwerk zijn uniek in de streek en worden met de meeste zorg gedrukt en afgewerkt.

De meest complete uitvaartzorg

7/7 en 24/24 kunt u ons contacteren bij een overlijden. Volgens de Belgische wetgeving moet ieder overlijden door een geneesheer worden vastgesteld. Daarna halen wij de overledene op, om het lichaam over te brengen naar het funerarium of het mortuarium, volgens de wens van de nabestaanden. Wanneer wij de overledene komen ophalen, houdt u best volgende documenten klaar: het overlijdensattest van de arts, de identiteitskaart van de overledene en het trouwboekje. Deze hebben wij nodig om de administratieve formaliteiten te kunnen doen. Leg ook de kledij klaar waarin de overledene mag opgebaard worden.

‘Opbaren’ of ‘lijktooi’ is het wassen en verzorgen van de overledene. De overledene wordt gewassen en vervolgens aangekleed. Na de opbaring, wordt de overledene naar de koelkamer gebracht.
Onze funeraria te Beernem en te Wingene beschikken over verschillende rouwkamers, waar de overledenen worden opgebaard en elk afzonderlijk begroet kunnen worden tijdens de openingsuren. De wachtzaal biedt de mogelijkheid om op een comfortabele manier even te wachten als andere kennissen of vrienden een laatste groet brengen. Het is ook steeds mogelijk om het rouwregister te tekenen.
Er zijn vele keuzes die moeten gemaakt worden. Wij helpen u daarbij, zonder in uw plaats beslissingen te nemen. De uitvaart kan zowel aan huis worden geregeld als in één van onze zaken. Alles gebeurt in uiterste discretie en met veel zorg.
Wij zorgen voor de aangifte van het overlijden bij de burgerlijke stand, zowel van de woonplaats van de overledene als de plaats van overlijden. Wij zorgen er bovendien voor dat u zo veel mogelijk ontlast wordt van administratieve formaliteiten, wat op dit droevig moment van grote waarde is.
Zowel in functie van de kleinere oplages als de snelle service hebben wij ons sedert 2006 gespecialiseerd in het digitaal drukken van alle rouwdrukwerk. Wij hebben een ruime keuze aan rouwbrieven, rouwgedachtenissen, bedankingskaartjes, … Onze eigentijdse ontwerpen voor het rouwdrukwerk zijn uniek in de streek en worden met de meeste zorg gedrukt en afgewerkt. Wij staan bekend om onze onberispelijke uitvoering en snelle levering van het drukwerk.
Indien u dit wenst, plaatsen wij een overlijdensbericht in de krant.
Wij beschikken over alle know-how om uw foto’s te bewerken. Indien u dit wenst zorgen wij voor een ingekaderde foto om bij de kist te plaatsen tijdens de uitvaart.
Dikwijls verkiezen de nabestaanden om na de uitvaart een koffietafel of rouwmaaltijd te houden voor familie en vrienden van de overledene. Dit is een kans om elkaar nog eens te ontmoeten, bij te praten, herinneringen op te halen. Wij reserveren voor u de rouwmaaltijd in de door u gekozen horecazaak.
In onze winkels in Beernem en Wingene beschikken wij over een ruime keuze aan lijkkisten (zowel design als klassiek, van minder prijzig tot zeer luxueuze uitvoeringen), bloemen, bloemstukken en -kransen (natuurbloemen of kunstzijde), grote en kleine asurnes, asjuwelen, grafmonumenten, grafsierstukken, …
Wij staan u bij bij het organiseren van de uitvaartplechtigheid in België of in het buitenland. Zowel voor een kerkelijke als een burgerlijke uitvaart maken wij alle afspraken: met priesters, diakens, moreel consulenten, …Wij begeleiden de nabestaanden tijdens de uitvaartplechtigheid. Als u dat wenst kunnen wij de kerk of de aula laten aankleden met bloemen, enz.
De keuze tussen begraven of cremeren is geheel persoonlijk. In de loop der jaren kende het aantal crematies een stijgende lijn. Elke begraafplaats beschikt over een columbarium, een urnenveld en een strooiweide. Maar er zijn ook nog andere asbestemmingsmogelijkheden. Wij geven u graag advies en helpen u bij uw keuze.
Bij een overlijden komen heel wat praktische regelingen en administratieve verplichtingen kijken, waar de meesten van ons niet op voorbereid zijn. Wij zorgen voor alle administratie rond het overlijden en de uitvaart en geven u graag advies omtrent successie-aangifte, mutualiteit, pensioen, erfrecht, …
Het vervoer van een stoffelijk overschot is bij wet geregeld en dient verplicht te gebeuren met een lijkwagen. Wij beschikken over twee stijlvolle lijkwagens waarmee wij uw overledene kunnen vervoeren, in zowel binnen- als buitenland.
In sommige situaties kan het nodig zijn om de overledene die reeds begraven is terug op te graven. Bvb. wanneer de grafconcessie verloopt, kan de overledene alsnog overgeplaatst worden naar een familiegrafkelder of het lichaam alsnog gecremeerd worden.
Steeds meer mensen nemen maatregelen om vooraf zelf hun uitvaart te regelen. Zo kiezen ze zelf voor een religieuze of burgerlijke rouwdienst, spreken ze een voorkeur uit voor de gebruikte muziek en bloemen en regelen ze zelf de plaats en het uitzicht van het graf. Een extra voordeel is dat de nabestaanden zo heel wat minder zorgen hebben aan de begrafenis of crematie. Bij ons vindt u een luisterend oor en krijgt u advies bij het bepalen van uw keuze, in alle discretie en sereniteit.
U kunt uw dierbaren een hoop financiële zorgen besparen door een uitvaartverzekering te nemen. Vraag ons gerust vrijblijvend informatie hierover. Ook kunnen wij al op voorhand een bestek maken van uw wensen, zodat uw nabestaanden niet voor verrassingen staan.